0800 - 2022

Wij weten raad, als het om verkopen gaat!

18 juni 2020

Dit keer geeft Kees Kooyman raad over het verkopen van je woning. Kees beantwoordt drie veel voorkomende vragen van potentiële verkopers tijdens een intakegesprek.

Wat kan ik doen om mijn woning aantrekkelijker te maken?

“Dat antwoord is deels afhankelijk van onze bevindingen na de eerste inspectie van het huis. Om mee te beginnen, is ons advies altijd: zorg dat je huis aan kant is! Een schoon en opgeruimd huis laat altijd een betere indruk achter. Je tuin netjes, je kamers opgeruimd. Laat geen speelgoed of onnodige spullen in de woonkamer rondslingeren tijdens een bezichtiging. Ook een belangrijke tip: zet geen vaatwasser aan en hou de wasmachine en wasdroger uit tijdens een bezichtiging! En een bos bloemen op tafel doet het altijd goed…”

Hoe lang duurt het voordat mijn woning online staat?

“Wij nemen ons werk serieus. Dat betekent dat er voldoende tijd voor fotografie ingepland moet worden, dat er tekeningen moeten komen. We verzamelen informatie over de woning en documenteren alles. Vervolgens moet de verkoper zijn goedkeuring aan de documentatie geven. Dat neemt doorgaans één tot twee weken in beslag. Wij zijn daar heel snel in, omdat wij de genoemde disciplines in eigen huis hebben. Daardoor kunnen wij snel en efficiënt handelen!”

Wat is de beste tijd om mijn woning te verkopen?

“Eerste reactie? Nu, want de rente is laag! Er is veel vraag en weinig aanbod op de markt… Maar als je vraagt of er een specifiek jaargetijde is waarin het goed is om te verkopen, dan denk ik dat niet, vanuit onze ervaring. Afgezonderd van de kerstperiode en midden-zomer, gaat de verkoop heel het jaar door. Wij houden wat betreft fotografie wel rekening met de periode waarin je huis te koop staat. De beelden zijn altijd gerelateerd aan het seizoen.”

Heb jij nog onbeantwoorde vragen die je graag aan Kees zou willen stellen? Neem dan gerust contact op met Kooyman Eigen Huis via 0800-2022.

18-06 Kooyman weet raad - verkopen

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

1
Randy Madronal

Junior Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten