0800 - 2022

Wij weten raad, als het om nieuwbouw gaat!

09 juli 2020

Wij weten raad als het om nieuwbouw gaat! Deze keer beantwoordt onze register makelaar-taxateur Julie van den Bout drie vragen over nieuwbouw, die haar vaak gesteld worden tijdens een intakegesprek.

Kan ik een hypotheek aanvragen voor een nieuwbouwwoning die pas over anderhalf jaar wordt opgeleverd?
“Als niet bekend is wanneer de grond wordt overgedragen, hou er dan rekening mee dat de hypotheekofferte verlengbaar is. Als de opschortende voorwaarden verlopen zijn, en het plan definitief doorgaat, moet je normaal gesproken binnen zes weken naar de notaris voor de grond. Wanneer je later instapt in het project en de overdracht kan plaatsvinden nadat de financiering rond is, is een korte looptijd voldoende. Houd er rekening mee dat je al hypotheek gaat betalen nadat je naar de notaris bent geweest. Als je nu al een woning hebt, betekent dit dat je voor een bepaalde periode, dubbele lasten hebt.”

Ik vind het lastig om te beslissen waar ik de aansluitingen wil. Heb je tips?
“Tijdens een oriënterend nieuwbouwgesprek vertellen we je al waar de aansluitingen zitten en polsen we hoe je de ruimte wil gebruiken. Het is handig om de ruimte in gedachten al in te richten. Aan de hand van die ‘inrichting’ kun je beslissen waar de aansluitingen moeten komen. Bedenk ook of er eventueel extra stopcontacten of internetaansluitingen nodig zijn. Twijfel je daar nog over, leg dan in elk geval minstens één loze leiding in elke kamer, zodat je later altijd nog gemakkelijk een kabel kunt trekken. Aan het plaatsen of verplaatsen van extra aansluitingen zijn doorgaans wel kosten verbonden.”

Waar moet ik verder op letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning?
“Kijk goed of er in elke ruimte voldoende daglicht en ventilatie aanwezig is. De woningen van nu zijn zo goed geïsoleerd dat er met name op zolder problemen kunnen ontstaan als er niet voldoende geventileerd wordt. Extra ramen vanuit de bouw zorgen er bovendien voor dat het bouwvocht eerder de woning uit is. Daarnaast voorkomt ventilatie schimmelvorming in de kap op zolder.”

Meer vragen over wat er komt kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning? Neem gerust contact met ons op via 0800-2022!

Kooyman-content-Beeld 9-7 Kooyman weet raad - Nieuwbouw

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

16
Kees Kooyman

Eigenaar / Register Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten