0800 - 2022

Wij weten raad, als het om kopen gaat!

14 mei 2020

In deze rubriek beantwoorden wij veelvoorkomende vragen die we krijgen omtrent de koop en verkoop van een huis.

Deze eerste keer beantwoorden wij veel voorkomende vragen over ‘kopen’. Eddy Veth, register makelaar/taxateur bij Kooyman Eigen Huis, vertelt over drie veel voorkomende vragen die gesteld worden bij de gemiddelde bezichtiging van een huis.

“De eerste vraag is dubbelop”, begint Eddy. “Als mensen een huis bezichtigen vragen ze wat de opleveringstermijn van de woning is en vervolgens vragen ze gelijk waar de verkoper heen gaat…” Eddy legt uit: “Mensen willen graag weten waarom iemand zijn of haar huis gaat verkopen.” Eddy vervolgt: “Wat betreft de oplevering; wij proberen de oplevering altijd te koppelen aan de verhuizing van de verkoper.

‘Alsof het ons eigen huis is!’
Andere veel gestelde vragen zijn vaak van technische aard. Eddy: “’Wanneer zijn die kozijnen voor het laatst geschilderd?’, of ‘hoe zit het met het onderhoud van de CV-ketel?’.” “Wij moeten ervoor zorgen dat we alles weten van een woning, op technisch vlak. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, werken we met een uitgebreid vragenformulier. Ten tijde van de bezichtigingen hebben wij al zoveel informatie over de woning ontvangen, dat we op vrijwel elke vraag van potentiële kopers antwoord hebben!”

‘Goede voorbereiding is de basis!’
“’Hoe valt het zonlicht in de tuin?’, is een vraag die ons vaak gesteld wordt.” Eddy: “Ook op dit vlak moeten wij goed voorbereid zijn. Afhankelijk van de ligging van een huis en tuin moeten wij kunnen aangeven hoe de stand van de zon gedurende de dag is.” Eddy verklaart: “Die vraag beantwoorden ligt vaak veel genuanceerder dan men denkt. Als een tuin op het Noorden ligt, betekent dat niet dat je ’s middags niet in de zon kunt zitten. Vaak wordt de schaduwstrook als verkoelend ervaren, terwijl de rest van de tuin in het zonlicht baadt.”

Heb jij een dringende vraag over het kopen van een huis en alles wat daarbij komt kijken? Laat het ons weten via info@kooyman.com!

Kooyman-content-april-2020-template-screenshot

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

16
Kees Kooyman

Eigenaar / Register Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten