0800 - 2022

Wat is mijn huis waard?

25 februari 2021

Dit is het eerste deel van een tweeluik. Deze week belicht Eddy Veth hoe wij als makelaar tot de waardebepaling van je woning komen. Volgende week vertellen we meer over het verkrijgen van een lening.

Eddy Veth heeft als Register Makelaar en Taxateur ruime ervaring in het bepalen van de waarde van een woning voor de verkoop. “Als mensen mij vragen ‘waar let je op bij het bepalen van de waarde van een woning?’ Zeg ik: alles!”

Afvinken
Eddy vervolgt: “De basis is dat ik een woning door de ogen van een koper bekijk. Het is een brede inschatting, waarbij ik voor mezelf een ‘lijstje’ met belangrijke punten afvink.” Eddy somt op: “De locatie staat bovenaan mijn lijst: hoe is de woonomgeving? Ligt het huis in een gewilde straat of wijk? Is er bijvoorbeeld een plantsoen in de buurt? Vervolgens is het type huis van belang. Een jaren ’30 woning ademt een bepaalde sfeer; een nieuwe woning is vaak kindvriendelijk en goed geïsoleerd.”

Extra’s
“De afmetingen zijn natuurlijk ook erg bepalend. En afhankelijk van het type: is er een aanbouw of een dakkapel, waardoor de woning groter is dan vergelijkbare huizen in de omgeving? En ook let ik op het afwerkingsniveau: de totale verzorging van de woning. Als er extra’s zijn, zoals een nieuwe badkamer of keuken, laat ik die ook meewegen.”

Markt
“Door het woningtekort is de markt overspannen. Als makelaar proberen wij zoveel mogelijk kopers een kans te geven wanneer een woning op de markt komt. In overleg met de verkoper gaan wij op zoek naar de beste koper. Behalve de prijs tellen ook argumenten mee als opleveringsvoorwaarden: wanneer kan de koper de woning betrekken? Ook de financiële zekerheid die een potentiële koper biedt, is van invloed.”

Tips
“Eddy sluit af: “We hebben ook allerhande tips voor verkopers hoe zij hun woning zo aantrekkelijk mogelijk kunnen presenteren.”

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 0800-2022.

2201535-25-02-woningwaarde-

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

Kim met Kooyman achtergrond
Kim Grinwis

Verhuurmakelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten