0800 - 2022

Verkoop per eenmalig bod

08 april 2021

De verkoop van woningen op basis van een eenmalig bod roept regelmatig een schrikreactie op bij potentiële kopers. Wij leggen uit wat verkopen per eenmalig bod inhoudt én wanneer we dit toepassen.

Wanneer we bij het in de verkoop zetten van een woning direct worden overspoeld met aanvragen en alle plekken voor de bezichtigingen vol zitten, kunnen wij ‘verkoop per eenmalig bod’ toepassen.

Wat houdt dit in?
Verkoop per eenmalig bod betekent dat iedereen die de woning bezichtigd heeft eenmalig de kans krijgt om een bod uit te brengen. Vooraf geven we een deadline op die uiteraard voldoende tijd biedt nadat je bent wezen kijken. Wanneer deze verstreken is, inventariseren we de biedingen en de eventuele bijbehorende voorwaarden en geven we deze door aan onze opdrachtgever. De verkoper maakt uiteindelijk zelf de keuze aan wie de woning wordt verkocht en onder welke voorwaarden.

Waarom passen we dit toe?
De belangrijkste reden is dat iedereen die bezichtigd heeft, een gelijke kans krijgt om een bod uit te brengen. Soms zien we de vele aanvragen voor een woning van tevoren aankomen en spreken we direct met de verkopers af dat we verkopen per eenmalig bod. Echter kan het ook zo zijn dat we dit pas afspreken als we gaandeweg merken dat we de eerste gereserveerde tijdblokken voor bezichtigingen vol kunnen plannen. Ook in dat geval nemen we in overleg met onze opdrachtgever die beslissing. Dit geeft ook voor de kijkers duidelijkheid over de verkoop van de woning.

Waar moet je op letten?
Een eenmalig bod bestaat uit een aantal punten. Te beginnen met de vraagprijs. Maar ook de voorkeur van datum van overdracht speelt vaak een grote rol. Daarnaast is het van belang of een bod een voorbehoud van financiering heeft, of dat een voorbehoud van bouwtechnische keuring deel uitmaakt van het bod. Onze opdrachtgever heeft daarmee direct duidelijkheid over alle punten die voor hen belangrijk zijn. Dat maakt het eenvoudiger om een beslissing te nemen.

Gelijke kansen
Het nadeel is dat veel mensen kunnen schrikken bij het vernemen van verkoop per eenmalig bod. Je moet snel schakelen en bepalen wat je wil bieden. Vaak denkt men dat er meer geboden moet worden dan de vraagprijs, omdat er veel animo is voor een woning. Dat is echter niet altijd het geval. Een bod kan voor een verkoper ook aantrekkelijk zijn als men direct kan afnemen zonder financiering, bijvoorbeeld. Daarnaast is een gelijke kans wel zo eerlijk!

Wil je meer weten over verkoop per eenmalig bod of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0800-2022.

2210373-Kooyman-Content-april-2021-zonder-template-Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

2
Eddy Veth

Register Makelaar / Taxateur

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten