0800 - 2022

De invloed van social media op de woningmarkt

05 november 2020

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube… Wie heeft het niet op z’n telefoon staan? Ook als je op zoek bent naar een huis is social media onmisbaar. Kristien van Leerdam beschrijft deze week in haar blog hoe social media wordt ingezet bij Kooyman Eigen Huis.

De vraag is echt enorm! Als je het hebt over de kracht van social media: via Facebook en Instagram worden vaak al de eerste bezichtigingen aangevraagd. Pas later komt de woning ook op Funda te staan. Je kunt dus zomaar te laat zijn als de woning al op Funda staat. In ons geval gaat een woning eerst nog door de WoningMatcher, een dienst die we aanbieden zodat actieve woningzoekenden niet misgrijpen. Zij krijgen de woning als eerste in hun mailbox. Daarna publiceren we de woning op social media. De manier waarop wij een woning in de markt zetten en de interactie die dat teweegbrengt, trekt ook weer nieuwe opdrachtgevers aan!

Facebook
Elke nieuwe woning die we in de verkoop krijgen, bieden we met een aantal foto’s en kenmerken aan op Facebook. En dan begint het taggen en delen! De verkoper en omgeving delen het bericht en er komen reacties op. Deze combinatie zorgt voor een groot bereik én zichtbaarheid. Momenteel hebben we al meer dan 4.500 volgers op Facebook en dit aantal groeit elke dag: vaak komen hier dus al bezichtigingen uit! Naast het woningaanbod verspreiden we op Facebook ook kantoornieuwtjes, marktontwikkelingen, reviews en acties: binnen enkele weken weer een heerlijke actie, die wil je niet missen :-)

Volg ons op Facebook

Instagram
Héél veel woningen zorgen voor Instawaardige detailplaatjes of inrichtingen waarvan we denken: dit vinden onze volgers leuk. Op Instagram willen we naast het woningaanbod ook mensen inspireren met mooie interieurplaatjes van woningen die wij in de verkoop hebben. Verder laten we in de stories ons dagelijks werk zien, leuke weetjes en nóg meer inspiratie. Inmiddels hebben we bijna 1.100 volgers op Instagram en ook dat aantal groeit dagelijks! Superleuk!

Volg ons op Instagram

LinkedIn
Via LinkedIn geven wij onze volgers inzicht in de ontwikkelingen op de woningmarkt, over onze nieuwbouwprojecten, maar ook updates over onze kantoren en medewerkers.

Volg ons op LinkedIn

YouTube
We nemen regelmatig zelf video’s op van woningen en onze makelaar Julie vertelt in die video’s alles over de woning. Julie heeft daarmee zelfs haar eigen kanaal: Julie’s vlogs! Bekijk onze video’s hier.

Woningzoekend of niet, voor alle geïnteresseerden hebben we leuke content! We posten dagelijks en we hebben een groot aantal volgers. Daar wil je zéker bij horen… ;-)

Kooyman-content-Oktober-2020-facebook

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

2
Eddy Veth

Register Makelaar / Taxateur

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten