0800 - 2022

Blog November 2018 - Woningbouw

01 december 2018

De verantwoordelijk minister heeft het tot haar speerpunt gemaakt. Alle politieke partijen in Den Haag hebben het bovenaan het programma gezet. Ook de plaatselijke coalities hebben het in hun coalitieprogramma staan en alle verantwoordelijke wethouders doen hun best plannen mogelijk te maken. Kortom, veel partijen hebben de mond vol van de noodzaak om op korte termijn heel veel woningen te bouwen, ook in de Alblasserwaard. Dit wordt ondersteund door woningmarktonderzoeken in de Alblasserwaard en de Drechtsteden. Deze onderzoeken geven aan dat de komende jaren een nijpend tekort ontstaat in betaalbare woningen voor bijna alle doelgroepen.

Ook de zoeker op de woningmarkt merkt het goed. In veel plaatsen staat er weinig te koop en is er veel vraag. Kortere looptijden en stijgende prijzen zijn het gevolg. Nu waren de woningen in de crisis teveel in waarde gedaald maar met het huidige tekort aan kwalitatief goede woningen in combinatie met de sterke economische groei en de lage rente zien we de correctie in sommige plaatsen te ver doorschieten.

Dit is dus een oproep om meer te bouwen om aan de stijgende vraag aan duurzame woningen te voldoen. Maar vooral een oproep om het niet bij plannen en goede voornemens te houden maar om daadwerkelijk open te staan voor woningbouw op locaties die we tot voor kort nog ongeschikt achten. Om op plannen te reageren met ja tenzij in plaats van met nee mits.

-Kees Kooyman

64978

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

1
Randy Madronal

Junior Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten