0800 - 2022

Banken en hypotheekmaatschappijen nemen hun verantwoordelijkheid

23 april 2020

Dennis Klopstra, hypotheek- en assurantieadviseur vertelt in deze blog hoe Kooyman Hypotheken en Verzekeringen de corona-periode doorkomt. Zowel op het vlak van hypotheken en verzekeringen, als op de werkvloer.

De invloed van de corona-crisis is bijna niet merkbaar in onze sector. Landelijk gemeten is de maand april de beste maand van het jaar geweest in onze branche. Onder invloed van de corona-crisis is de rente licht gestegen, maar is toch nog steeds historisch laag. Hierdoor blijft het een interessante periode om juist nu een woning te kopen, te verkopen of je hypotheek over te sluiten.

Kortom, wij hebben het nog altijd heerlijk druk.

Verbouwing
Er zijn ook huiseigenaren die juist nu hun hypotheek verhogen. De verbouwing die ze al lang van plan waren is nu voordelig te realiseren. Mijn verwachting is dat de rente laag blijft. De Europese Centrale Bank wil de economie stimuleren. Daarom zal de rente alleen maar licht stijgen als gevolg van de risico-opslag die banken gaan rekenen.

Halfvol
Ik zie het glas graag halfvol in plaats van halfleeg. Het kan niet anders dan dat de corona-crisis invloed krijgt op de markt. Mijn verwachting is dat de markt op het gebied van de prijzen iets zal stabiliseren. Men blijft kopen. De behoefte blijft bestaan, zeker voor starters. Een doorstromer voelt minder druk en heeft meer ervaring. Die zullen in deze periode eerder even wachten met kopen of verkopen.

Beroepsgroep
De invloed van de crisis verschilt ook per beroepsgroep. Er zijn sectoren die totaal niet geraakt worden in hun inkomen. Voor mensen die bijvoorbeeld in de horeca of evenementenbranche werken is dat wel anders: ‘Heeft baanverlies effect op mijn hypotheek?’

Voor die mensen is het ook bemoedigend nieuws dat banken en hypotheekmaatschappijen hebben afgesproken hun verantwoordelijkheid te nemen. Ze willen meedenken bij het uitstellen van betalingsverplichtingen voor mensen die door de crisis geraakt worden. Er is begrip voor de situatie, al zal er in veel gevallen wel maatwerk aan te pas moeten komen. Hoe dan ook vermindert het de zorgen voor de getroffenen.

Werkwijze
Omwille van de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers werken we corona-proof. Dat wil zeggen dat voor binnenkomst de deurklink gedesinfecteerd is en per afspraak de betreffende ruimte ook wordt gedesinfecteerd. Tijdens onze gesprekken plaatsen we een plexiglas scherm op tafel, waardoor klant en adviseur gescheiden worden.

Er zijn natuurlijk tal van digitale oplossingen, maar onze ervaring leert dat ‘face to face’ de voorkeur heeft. Er is minder afleiding dan in een thuissituatie. Wij merken dat onze klanten, mits van tevoren op de hoogte gebracht, deze manier ook als prettig ervaren. We zien dan ook geen afname in onze adviesgesprekken.

Uiteraard volgen we het nieuws op de dag en door onze platte organisatie kunnen we heel snel schakelen. Wij zijn klaar voor versoepeling van de regels: laat maar komen! Benieuwd wat Kooyman Hypotheken en Verzekeringen voor jou kan betekenen? Neem direct contact op via 078-6156722

Kooyman-content-april-2020

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

16
Kees Kooyman

Eigenaar / Register Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten