0800 - 2022

Blog 9 april - Onderscheidend en oplettend

09 april 2020

Wat merkt de huizenmarkt van de coronacrisis? Kees Kooyman, van Kooyman Eigen Huis, schetst in onderstaand blog het beeld zoals hij het momenteel ervaart.

De situatie op de huizenmarkt valt niet tegen. We constateren dat we minder bezichtigingen hebben, maar de bezichtigingen die we hebben zijn serieus. Verder loopt de verkoop goed door. Het aanbod van nieuwe woningen is normaal. We zien dat mensen genegen zijn door te gaan met kopen, al is het in de hogere prijsklasse wat rustiger. En zestig plussers blijven wel weg, merken we.

De invloed van de coronacrisis is naar mijn mening onlosmakelijk verbonden met de lengte van de crisis. Als de situatie maar relatief kort duurt, zie ik de druk op de huizenmarkt minder worden. Als je het mij vraagt, krijgen we dan een gezondere situatie. De vraag was veel te groot voor het aanbod.

Maar als het langer gaat duren, kan ik het niet goed voorspellen. Als de economie op alle fronten een stevige tik krijgt, wordt het ongetwijfeld moeilijker. Maar ik heb geen glazen bol, dus ik vind het lastig te zeggen. Voor dit moment verwacht ik geen al te grote veranderingen. Tot nu toe gaat het beter dan ik had verwacht. We hebben geen al te grote schokken gezien.

Bij Kooyman Eigen Huis zijn we volledig inzetbaar. Een deel van ons werkt thuis. Dat is alleen maar goed, en misschien ook wel iets waar we van kunnen leren als deze vervelende tijd achter de rug is. Verder zijn er bij ons zowel digitale bezichtigingen als normale bezichtigingen mogelijk. De gangbare bezichtigingen doen we wel op aangepaste wijze: er mag maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn, we moeten afstand van elkaar houden. Kortom: de aanwijzingen van het RIVM in acht nemend.

We letten goed op. Op de regels en op elkaar.

Kees_Blog_Corona_znd_template

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

Kim met Kooyman achtergrond
Kim Grinwis

Verhuurmakelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten