0800 - 2022

Taxatie kan verschil maken

24 juni 2021

Belangrijk nieuws voor woningeigenaren met een hypotheek zonder Nationale Hypotheekgarantie! Hypotheekverstrekkers werken met een zogenaamde ‘risicoklasse’, ook wel ‘tariefklasse’ genoemd. Hoe lager de klasse, hoe minder rente je hoeft te betalen.

Wanneer je een hypotheek afsluit, wordt deze ingedeeld in risicoklassen. Daarbij wordt gekeken naar de hoogte van de lening en de waarde van je woning. Dit heet de woningwaardeverhouding van je hypotheek. De woningwaardeverhouding is de openstaande lening, gedeeld door de woningwaarde maal honderd procent.

De hoogte van je hypotheekrente is afhankelijk van de risicoklasse waarin je hypotheek valt. Wanneer de risicoklasse lager wordt, daalt de rente van je hypotheek meestal ook. Bij elke risicoklasse hoort een andere rente. Hoe lager de risicoklasse, hoe lager de rente.

Nationale Hypotheekgarantie
Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan betaal je altijd de laagst mogelijke rente. Je rente is in dat geval niet afhankelijk van de risicoklasse. Omdat veel woningeigenaren niet over deze informatie beschikken, vinden wij het belangrijk dit onder je aandacht te brengen. Het kan je immers veel geld schelen!

Taxatierapport
De oplossing ligt in het laten opstellen van een NWWI gevalideerd taxatierapport. Wanneer de taxatie aantoont dat de waarde van je woning is verhoogd ten opzichte van je oorspronkelijke hypotheek, kan je in een lagere klasse worden ingedeeld.

Wij zijn je graag van dienst met het opstellen van een taxatierapport. Natuurlijk kan je ook bij ons terecht met vragen wat deze regeling precies voor jou kan betekenen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 0800-2022.

iStock-628766096

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

1
Randy Madronal

Junior Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten