0800 - 2022

Hoera vakantie!

10 juli 2018
Schermafbeelding 2018-07-10 om 18.49.35

Als je op vakantie gaat, zit je met je hoofd vaak al bij je vakantiebestemming: wat heb je daar allemaal nodig? Logisch, maar vergeet je niet om stil te staan bij wat er thuisnodig is? Met onze tips zorg jij ervoor dat je jouw huis veilig achterlaat. Natuurlijk doe je alle ramen dicht, je berging op slot en laat je het huis potdicht achter, maar je kan nog meer doen om te zorgen dat je niet aantrekkelijk bent voor inbrekers.

Drie tips om met een veilig gevoel op vakantie te gaan.

1. Denk goed na aan wie je vertelt dat je op vakantie gaat

Geef je vakantieplannen alleen door aan mensen die je vertrouwt zoals je vrienden, buren of familieleden. Zet je vakantieplannen niet op social media (daar zitten inbrekers ook op). Foto’s van vliegtickets zijn voor inbrekers een handige manier om een inbreekagenda op te stellen.

2. Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is

Leg een opengeslagen boekop tafel en zet er een mok naast. Niet thuis? Nee hoor, jij bent gewoon net even naar de wc. Let op: neem hiervoor geen waardevolle spullen, zoals een laptop. Dat maakt het huis aantrekkelijker. Zet die juist uit het zicht.

Trek niet alle gordijnen dicht. Als deze twee weken lang dicht blijven, is het vrij duidelijk dat er niemand thuis is.

Sluit tijdschakelaars aan op je lampen. Zo zorg je dat er op gezette tijden licht in huis is.

Heb jij veel planten in huis? Vraag dan aan de buren of zij deze water willen geven. De planten uit de vensterbank halen en bij elkaar zetten in een bak met water is geen goed idee. Dat is overduidelijk een ‘vakantie-opstelling’

3. Ruim de tuin op

Je denkt er niet gelijk aan, maar je tuin kan het een inbreker onbedoeld makkelijker maken. Zo kan iemand via je tuinstoelen of vuilcontainer zo op je balkon klimmen. Rondslingerend tuingereedschap kan net het hulpmiddel zijn dat de inbreker nodig had. Zorg ervoor dat alles is opgeborgen voordat je vertrekt.

Kooyman Eigen Huis wenst je een heel fijne vakantie

07022_vakantiecheck_1-lrRGB

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

2
Eddy Veth

Register Makelaar / Taxateur

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten