0800 - 2022

Blog 5 maart - Historisch lage rentestand, ga jij nu (ver)kopen?

05 maart 2020

De krapte op de woningmarkt neemt toe en de huizenprijzen blijven stijgen. Ook de hypotheekrente blijft voorlopig nog historisch laag. Is dit dan het moment om je te oriënteren op een nieuwe woning? ‘Tuurlijk!’ zegt onze makelaar Eddy Veth.

‘De belangrijkste drijfveer is dat mensen die nu een woning willen kopen veel vertrouwen hebben in de woningmarkt. En dat is niet voor niets. Alle signalen staan op groen, qua prijsontwikkeling en qua rentestand. Je kunt nu dus kopen en wonen tegen relatief lage woonlasten. En dat is natuurlijk aantrekkelijk.

Op de woningmarkt draait het om vraag en aanbod en op dit moment is het aanbod beperkt. De verwachting is ook dat de huidige prijsontwikkeling zich voorlopig nog wel voortzet, de woningprijzen blijven stijgen. Kijk je naar de lange termijn dan geeft kopen je nu dus wellicht een bepaalde zekerheid. Natuurlijk kunnen we niet voor iedereen spreken. Je zult altijd naar je eigen situatie moeten kijken en daarop je keuze baseren. Je investeert serieus veel geld in een woning, maar met een extreem laag rentepercentage biedt een eigen woning je ook een bepaalde garantie.

Ondanks het beperkte aanbod hebben we goed nieuws: er worden elke dag nieuwe woningen aangeboden. Ben jij dus driftig op zoek naar die ene droomplek? Schrijf je dan in op onze Woningmatcher. Je kunt daar je wensen kenbaar maken en onze mensen brengen jou als eerste op de hoogte zodra er een geschikte match is. Ook onze eigen Facebookpagina is een belangrijke. Volg je deze, dan zie je regelmatig nieuw aanbod voorbij komen dat nog niet op Funda staat. Dus mijn advies: ben je op zoek? Schijf je in op onze Woningmatcher, volg Kooyman Eigen Huis via Facebook en kom eens op gesprek voor een hypotheekberekening bij onze Hypotheekadviseurs. Dan weet je snel waar je aan toe bent. Wie weet breng jij dan binnenkort wel een bod uit op jouw droomwoning!’

Eddy Veth
Register Makelaar & taxateur o.g.

Kooyman-content-maart-2020

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

1
Randy Madronal

Junior Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten