0800 - 2022

Blog 16 januari - Verkoop boven taxatiewaarde

16 januari 2020

Heb jij voldoende eigen geld om over te bieden?

Verkoop boven taxatiewaarde
‘Ben jij je ervan bewust dat je genoeg eigen geld moet hebben wanneer je een woning koopt boven de taxatiewaarde? Niet? Lees dan vooral even verder. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat woningen boven de vraagprijs worden verkocht. Een hoger bod is misschien nodig om jouw droomwoning te kunnen kopen nu het soms dringen is op de woningmarkt. Maar dit betekent niet dat de woning ook op dat bedrag wordt getaxeerd. De taxatiewaarde kan lager liggen dan de verkoopprijs, wat problemen kan geven bij het rondkrijgen van de financiering.

Je kunt namelijk voor maximaal de taxatiewaarde een hypotheek aanvragen. Bied jij dus € 5.000,- over en wordt de woning daar niet op getaxeerd, dan moet je het verschil uit eigen middelen bijleggen. Veel kopers zijn zich hier niet van bewust en blijken meer geld nodig te hebben dan in eerste instantie gedacht. De periode van verkocht onder voorbehoud wordt dan extra spannend.

Bij het kopen van een woning heb je natuurlijk sowieso eigen geld nodig. Dat geld kan komen uit de overwaarde van je huidige woning, maar is dit er niet? Sta dan goed stil bij de kosten die je uit eigen middelen moet financieren, zoals de gebruikelijke kosten koper en dus eventueel het verschil dat je overbiedt.

Bij Kooyman Eigen Huis vinden wij dat iedereen de kans moet hebben om zijn of haar droomwoning te kopen. Daarom vragen wij altijd aan de kandidaat-kopers of ze zich bewust zijn van het feit dat ze mogelijk extra eigen geld moeten inbrengen. Dit doen we om de kans dat het uiteindelijk financieel niet rondkomt, te verkleinen. Het komt gelukkig niet vaak voor dat een verkoop uiteindelijk niet door kan gaan, maar wees er wel van bewust dat er soms extra geld nodig is. Speciaal in het geval van overbieden. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Wij weten alles over de huidige markt en de ontwikkelingen. Heb je hierover nog vragen, dan vertellen we je er graag meer over via de telefoon of tijdens een bezichtiging in jouw droomwoning. Als je wilt weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn, kun je contact opnemen met Kooyman Hypotheken en Verzekeringen voor een vrijblijvend financieel adviesgesprek via 078 – 615 67 22. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Julie van den Bout, Register Makelaar Taxateur

16.1.2020 boven taxatiewaarde

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

16
Kees Kooyman

Eigenaar / Register Makelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten