0800 - 2022

Wonen in Sliedrecht

Tips over de regio sliedrecht
Terug naar woning

Sliedrecht

Sliedrecht is een plaats in de Nederlandse Zuid-Holland. De gemeente telt 24.791 inwoners (31 maart 2015, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van circa 14 km². Sliedrecht ligt aan de Beneden-Merwede, en is één van de zogenaamde Drechtsteden.
Het dorp staat bekend om de vele grote baggerbedrijven (onder andere Boskalis en IHC Merwede) die er vandaan komen. Iedere twee jaar viert Sliedrecht het Baggerfestival. Ook is er het Nationaal Baggermuseum gevestigd.

Bijzonderheden

  • Nationaal Baggermuseum
  • Sliedrechts Museum
  • Er zijn vier winkelcentra. Met name de Kerkbuurt is geschikt voor recreatief winkelen.
  • Ook is er de Sliedrechtse woonboulevard op de Nijverwaard.
  • Weekmarkt is er op woensdag, dit is op het Burgemeester Winklerplein. Donderdagavond is het koopavond.
drone-baggerfestival

Geschiedenis Sliedrecht

Tot 1421 bestond Sliedrecht uit twee delen: Slydregt op de zuidelijke oever van de Merwede, waar nu de Biesbosch is (op die moerasachtige gronden stond ook slot Crayestein). En Over-Slydregt lag op de noordelijke oever. Toen de Sint-Elisabethsvloed in dat jaar Slydregt verwoestte, ging Over-Slydregt verder onder de naam Sliedrecht.

Wonen in Sliedrecht was in de 15e en de 16e eeuw gewoon normaal. De bewoners leefden van de visvangst, veeteelt en een beetje landbouw.” Bekendheid als ”baggerdorp” verwierf het pas na de komst van de stoommachine. „Toch zat dat baggeren er hier al vroeg in. Eeuwenlang hadden de inwoners in dit gebied te maken met de strijd tegen het water. De boeren kregen al gauw in de gaten dat ze met dijken aanleggen meer geld konden verdienen dan met hun vee. De veeboeren werden dijkwerkers. Uit de archieven blijkt dat arbeiders uit Sliedrecht in de 15e eeuw al betrokken waren bij het graven van havens in Dordrecht. Rond 1600 ontstond baggerbedrijf Prins, waar al het werk met de hand werd uitgevoerd.” Het duurde tot rond 1860 voordat de vermaarde Sliedrechter Adriaan Volker de eerste stoombaggermolen in gebruik nam.

Bekende inwoners in Sliedrecht

Wonen in Sliedrecht betekent dat je een huis koopt waar eerder deze BN-ers leefden:

Terug naar woning
4 kantoren in de regio

Kooyman Eigen Huis is een ondernemende makelaar met karakter. Onze kantoren zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 09.00 - 16.00 uur.

Altijd uw woning op de beste manier verkopen Neem contact op met ons

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

Kim met Kooyman achtergrond
Kim Grinwis

Verhuurmakelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten