0800 - 2022

Hypotheek aanvragen? Hoe gaat dat in zijn werk?

14 maart 2023

Hypotheek aanvragen? Zo gaat dat in zijn werk!

Na een lange zoektocht is het dan eindelijk zover, je hebt je droomhuis gevonden en je wilt inzicht krijgen in je financiële mogelijkheden. Waar ga je beginnen? Bij Kooyman Hypotheken en Verzekeringen natuurlijk! Twijfel niet langer: voor hypotheekadvies ben je bij ons aan het juiste adres.

Dennis Klopstra en Jan Willem Buijk weten als financieel- en assurantieadviseurs precies wat er mogelijk is op het gebied van hypotheken, voor jou! Door mee te kijken naar jouw persoonlijke situatie kunnen zij kunnen zij jou tijdens het aankoopproces goed financieel begeleiden. Zo weet je meteen of je je droomhuis kunt kopen of binnen welk budget je naar woningen kunt kijken. Kennismaken? Oh ja, uiteraard is dit gesprek gratis en vrijblijvend.

Financiële intake
Wanneer je komt kennismaken bij ons op kantoor in Papendrecht, starten we met … juist: een bakje koffie. Onder het genot van een kopje koffie gaan we kijken naar je persoonlijke situatie en weten we aan het eind van het gesprek wat je kunt lenen, wat je maandlasten zijn en dus ook naar welke woning je wel en niet kunt kijken. Want als je een mooi huis hebt gezien, dan wil je natuurlijk weten hoeveel geld je per maand kwijt bent aan de hypotheek en wat de rentestand op dat moment is. Ook belangrijk: dat je kunt blijven ‘leven’. Je wil namelijk ook leuke dingen blijven doen. Daarom kijken wij graag naar het netto besteedbaar inkomen. ‘Wat houd ik onderaan de streep over?’ Een concrete vraag voor potentiële kopers!

Risico’s
“Als hypotheekadviseur kijken wij ook naar mogelijke risico’s. Wat gebeurt er in geval van werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden? Hoe ziet het pensioen eruit in de toekomst?

Allemaal vragen die wij mee laten wegen bij het bepalen van de hoogte van een hypotheek! Andere wijzigingen in je persoonlijke situatie kunnen ook meespelen, zoals: je wilt verbouwen, je rentevaste periode of looptijd van de hypotheek loopt af.

Markt
“Dat we in een uitdagende markt zitten, dat is wel duidelijk”. De fase van overbieden is geweest en men durft op dit moment weinig financiële risico’s te nemen. De rente staat op dit moment hoger dan enkele jaren geleden. Dit zorgt er voor dat er minder geleend kan worden tijdens een hypotheekaanvraag waardoor je misschien net je droomhuis misloopt. Wij vinden het belangrijk dat men de juiste volgorde aanhoudt: eerst financieel advies inwinnen over je mogelijkheden en dan pas gericht op zoek gaan naar een woning.

Uiteraard is dit een beknopte versie. Dennis en Jan Willem vertellen je tijdens een vrijblijvend gesprek (yep, deze is gratis) bij ons op kantoor graag wie wij zijn en hoe we te werk gaan. Na het kennismakingsgesprek helpen we je uiteraard heel graag om je financiële wensen op een efficiënte en overzichtelijke manier ook te realiseren. Wij denken met je mee, zijn realistisch en proberen het vooral zo makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast regelen we alles wat met je hypotheek te maken heeft, van begin tot eind. Het is allemaal spannend maar zeker ook leuk.

Maak hier een afspraak met Dennis, Jan Willem of één van hun collega’s.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

2
Eddy Veth

Register Makelaar / Taxateur

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten