0800 - 2022

Blog 5 oktober 2017 - Huizen in Bitcoins.. toekomst of niet?

05 oktober 2017

Bijna 16 jaar geleden, op 1 januari 2002 om precies te zijn, werd de euro definitief ingevoerd. Ruim voor die tijd werden onder andere de vraagprijzen voor woningen al in guldens en in omgerekende euro's weergegeven. Ik probeerde lang van te voren al te wennen aan taxeren in euro's en weet nog dat ik dacht dat het moeilijk zou worden om het natuurlijke rekenen met guldens uit te bannen. De algemene scepsis was groot. Waarom iets goeds opgeven voor iets onbekends? Jaren later werd er nog steeds omgerekend naar guldens, was alles voor het gevoel veel duurder en hoorde je nog steeds waar is de gulden gebleven.

En nu? Er is veel te doen over de euro maar ik hoor niemand meer die omrekent naar de gulden. De gulden is vergeten en de eerst onbekende en onbeminde euro is volledig geaccepteerd.


Volgens wikipedia werd de bitcoin in 2009 geïntroduceerd als electronisch geld. Hoewel ik absoluut niet de indruk wil wekken dat ik er ook maar iets van begrijp is me wel duidelijk dat een bitcoin een betaalmiddel is waar je geen bank voor nodig hebt. Je kunt bitcoins kopen met euro's, deze bitcoins opslaan en daarmee bij een restaurant of een winkel betalen. En je kunt er je woning mee betalen. Zonder dat daar een bank tussen zit. Dat klinkt vreemd, onbekend en ook niet zo betrouwbaar. Toch zijn er al mensen die hun woning in bitcoins te koop aanbieden. In 2013 was er voorzover bekend de eerste poging, in 2014 de tweede. Beide woningen zijn niet verkocht, althans niet in bitcoins. Vorige maand nog heeft iemand in Venlo zijn woning in bitcoins aangeboden. De eigenaren hebben hier lang over nagedacht en besloten hun woning alleen in bitcoins te willen verkopen. Ondanks de heftige koersschommelingen en de huidige negatieve berichten. Of dit een hele slimme beslissing is of niet weet nog niemand. Misschien heeft de bitcoin zijn langste tijd gehad. En misschien heeft hij meer met de euro gemeen dan we nu denken. Het is wat mij betreft in ieder geval iets om goed te blijven volgen.

Kees Kooyman

11438

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestiging in Papendrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

Kim met Kooyman achtergrond
Kim Grinwis

Verhuurmakelaar

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2024 MM
Sluiten