0800 - 2022
Impressies 20190207 (2)

Waalhof

Waal

vanaf € 199.000,- v.o.n.
Knt-OA_2018_website
Woning delen
Vestiging Makelaar Oud-Alblas 0184 – 69 17 73 Bereik ons ook via WhatsApp! 06 – 30 51 36 18 Neem contact op met ons
Terug naar zoekresultaten

Bouwtypes

Waalhof • Bouwkavel

Koopsom vanaf € 199.000,- v.o.n.
Beschikbare woningen 0
Waal-0053-omlijnd

Omschrijving

Plan Waalhof

Locatie
Gelegen midden in het landschap met rondom uitzicht over het zo prachtige, oer-Hollandse polderlandschap. De locatie bevindt zich aan het eind van het idyllische straatje De Waal. Naast de bouwlocatie loopt een wandel- en fietspad die de mooie slingerende Langerakse Lekdijk verbindt met het Alblasserwaardse landschap.

Het Plan
De patronen en structuur van het landschap worden weerspiegeld in het plan Waalhof. Aan het eind van het straatje De Waal wordt een soort dorpspleintje gerealiseerd met als markante blikvanger een grote boom. In het ontwerp zijn alle voorgevels van de woningen gericht op het dorpspleintje en vanuit de achtertuinen heeft men een prachtig vrij uitzicht op het open landschap van de Alblasserwaard.
Alle woningen zijn ontworpen op grote kavels met veel ruimte eromheen. Ze zijn als het ware geplaatst in de ruimte van het landschap.

Het ontwerp
De woningen zijn zeer gevarieerd van opzet en uitvoering. De situering en uitvoering zijn zo gekozen dat bewoners veel ruimte en rust zullen ervaren. De royale opzet geeft het geheel een comfortabel en stijlvol karakter. Ook geeft het geheel zo een landelijke dorpssfeer. De woningen zullen passend uitgevoerd worden in een variatie aan baksteen, houten kozijnen, ramen en deuren en de daken zullen afgedekt worden met een gebakken Hollandse pan. Optioneel zijn er volop elementen mogelijk, zoals veranda's, erkers, serres enz.

De bouwkavels

Kavel 3: vrije kavel / onder optie
Kavel 4: vrije kavel / verkocht
Kavel 5: vrije kavel / verkocht
Kavel 6: vrije kavel / verkocht

Verschillende kavels, verschillende mogelijkheden

Om u meer inzicht te geven in de kavels en de bouwmogelijkheden van nieuwbouwproject Waalhof zijn er kavel paspoorten gemaakt. De percelen zijn op locatie nauwkeurig uitgezet, zodat u precies kan zien wat de grootte van de kavels is. Per kavel staat daarbij aangegeven wat de bouwmogelijkheden zijn. Zo krijgt u een duidelijker beeld van de ligging en de grootte van de kavels. Benieuwd naar dit project? Rijdt er eens langs en ervaar de ruimte, rust en de prachtige groene omgeving.

Op alle 4 de kavels mag een woning worden gebouwd met een maximale inhoud van 750 m3 en een goothoogte van maximaal 4,0 m.
Er mag een bijgebouw worden geplaatst van maximaal 50 m2. Vergunningsvrij zijn er nog veel extra mogelijkheden.

De bouwkavels worden aangeboden voor zelfbouw, maar het is ook mogelijk de kavel met woning te kopen.
De vanafprijs is dan € 485.000,- v.o.n.


Omgeving en bereikbaarheidTopografische kaart van de gemeente Molenlanden

Molenlanden is een gemeente die op 1 januari 2019 is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden. De gemeente heeft een oppervlakte van 192 km² en telt ongeveer 43.500 inwoners. In deze waterrijke omgeving zijn in de loop van de tijd vele rijksmonumenten gebouwd. Er staan er inmiddels zo'n 211 op de rijksmonumentenlijst, waarvan het grootste deel in Nieuwpoort. De lijst omvat onder meer boerderijen, molens, kerken en woonhuizen. In deze waterrijke omgeving zijn in de loop van de tijd vele rijksmonumenten gebouwd.

De afzonderlijke gemeenten werken inmiddels al intensief met elkaar samen. Waal ligt in de buurt aan Ameide. Deze zeer oude plaats verkreeg in 1722 haar stadsrechten, hetgeen een centrale handelsfunctie langs de Lek opleverde. Helaas werden die rechten door familievetes 250 jaar later weer aan Ameide onttrokken. Gelukkig is het historische centrum wel bewaard gebleven. Het markante stadhuis en 17e eeuwse patriciers_ woningen zijn intussen benoemd tot beschermd stadsgezicht.

Nieuwpoort
Iets verder weg, maar nog steeds binnen redelijke afstand, ligt Nieuwpoort. Deze vestingstad maakt deel uit van 'Het Oud Nederlands Vestingstelsel': een aan de Nederlandse grondstoffen en landschappen aangepaste manier van het ontwerpen en bouwen van vestingwerken. Veel objecten in het stadje herinneren nog aan het rumoerige verleden van Nieuwpoort. Vandaag de dag is het een rustige kern in een natuurrijke omgeving.

Aan de Lekdijk, temidden van de Alblasserwaardse polders, ligt Waal. Waal maakt deel uit van de gemeente Molenwaard waar ook de grotere dorpen Streefkerk en Groot-Ammers en het stadje Nieuwpoort onder vallen. De circa 120 inwoners van Waal voelen zich uitstekend thuis in hun woonplaats die zich kenmerkt door landelijkheid en rust. De schitterende ligging van Waal, aan de Lek, maakt van wonen nog echt een belevenis.

Voorzieningen als winkels, sportcentra en scholen zijn op fietsafstand, te vinden in Langerak en Ameide. Grotere plaatsen als Gorinchem en Sliedrecht zijn via de N216 snel bereikbaar. Naar Schoonhoven is ook een leuk uitje, met de veerdienst Schoonhoven Gelkenes. In Waal is in de nabije toekomst meer nieuwbouw gepland, dus ontwikkelt het dorp zich steeds meer als plezierige woonplaats voor jonge gezinnen.

Bekijk ook eens de projectwebsite: www.waalhof.nl

Situatie

Verkoopstatus

Bouwnr. Type Koopsom Status
3 Waalhof • Bouwkavel € 239.000,- Onder optie
4 Waalhof • Bouwkavel € 219.000,- Verkocht
5 Waalhof • Bouwkavel € 224.000,- Verkocht
6 Waalhof • Bouwkavel € 199.000,- Verkocht
Afspraak maken voor meer informatie? Neem contact met ons op

Contact opnemen?

Onze kantoren zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag bent u van harte welkom in onze vestigingen in Papendrecht en in Sliedrecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Ik heb een vraag 0800 - 2022 WhatsApp: 06 - 30 51 36 18

Onze makelaars

Kees Kees Kooyman

Register makelaar / taxateur o.g.

Bekijk ons team
© Kooyman Eigen Huis 2019 MM
Sluiten
Als je onze site gebruikt, accepteer je onze cookies . Sluiten