Ruime kavels met een groen karakter
Bij de aankoop van uw kavel is het schetsontwerp van uw droomwoning door Van der Padt & Partners Architecten inbegrepen. Van der Padt & Partners Architecten, gevestigd in de Alblasserwaard, heeft ruime ervaring in het ontwerpen van vrijstaande woningen en staat bekend om zijn ‘oog voor detail’. Ze weten als geen ander uw woondromen, ideeën, wensen en eisen te vertalen in een eigentijds ontwerp dat past in het karakter van de omgeving. Daarnaast begeleiden zij elk project met de grootste zorg, van idee tot en met oplevering. Naast de regels zoals omschreven in de brochure gelden ook de regels uit het bestemmingsplan van de gemeente.
Op een kavel mag één vrijstaande woning worden gerealiseerd met bijbehorende bouwwerken. In de woning kan één werk- of praktijkruimte of bed & breakfast worden gevestigd. Deze ruimte mag maximaal 60 m² bedragen.
Hoofdgebouw
• Het hoofdgebouw moet binnen het bouwvlak gebouwd worden. Het maximaal te bebouwen oppervlak van de woning is 150 m². Kleine overstekken (tot 0,5 m) worden niet in de oppervlakte meegerekend, grotere overstekken wel.
• Goothoogte voor de woning is maximaal 3 m en bouwhoogte maximaal 10 m.
• De voorgevel van de woning moet op de rooilijn komen te staan.
• Een kelder onder het hoofdgebouw is toegestaan met dien verstande dat een hellingbaan die toegang biedt tot een kelder niet is toegestaan.
• In overleg met de gemeente mag de goothoogte aan maximaal 2 gevels over een lengte van maximaal 25%, 4 m bedragen.
Bijbehorende bouwwerken
Bijbehorende bouwwerken zijn onder andere aanbouwen of bijgebouwen.• Bijbehorende bouwwerken dienen binnen het bouwvlak te worden gebouwd, op minimaal 1 m achter de voorgevel van de woning.
• Op het perceel mag tot maximaal 100 m² aan bijbehorende bouwwerken worden gebouwd.
• De goothoogte van bijbehorende bouwwerken is maximaal 3 m en de bouwhoogte maximaal 6 m.
• Een kelder onder een bijbehorend bouwwerk is toegestaan met dien verstande dat een hellingbaan die toegang biedt tot een kelder niet is toegestaan.
Uitgangspunten architectuur
De architectuur van de woningen in ’t Waaltje dient, volgens de welstandsnota, aan te sluiten bij het landelijke karakter van de Tiendzone en moeten een gebiedseigen identiteit hebben. De woningen dienen naar vrij ontwerp te worden voorzien van een zadeldak met riet of gebakken pannen als dakbedekking en van een landelijke gevel met (donker)houten detailleringselementen. De overige gevels mogen worden uitgevoerd in metselwerk, keimwerk en/of stucwerk wat aansluit bij de traditionele architectuur van de oude polderbebouwing.
De grootte van de woning moet passen bij de maat en schaal van de kavel en de omgeving. In het bestemmingsplan is vastgelegd dat de woning maximaal één bouwlaag met kap is. U vindt in het bestemmingsplan ook de overige regels waaraan het bouwplan moet voldoen. De nok in de lengterichting van het kavel heeft sterk de voorkeur.